FAQ - SomerRun

FAQ

Algemeen

SomerRun is een obstacle run voor jong én oud door het buitengebied van Someren. De SomerRun bestaat uit twee routes, de SomerRun (8 km) en de SomerRun – Family edition (4 km). Aan de SomerRun – Family edition kun je al vanaf 6 jaar deelnemen (zwemdiploma verplicht), tot en met 8 jaar onder begeleiding van één volwassene. Een volwassene mag maximaal één kind begeleiden.

Je kunt je tickets voor jou en je vrienden via deze officiële website bemachtigen. Klik hier om jouw ticket te kopen voor de SomerRun – Family Edition (4 km) en klik hier om jouw ticket te kopen voor de SomerRun (8 km). 

Inbegrepen in de ticket prijs is: een gaaf obstakel parcours, één drinkpost, een finishmedaille en één consumptie achteraf. 

Zorg ervoor dat je alle gegevens correct invult. Wil je meedoen met één of meerdere vrienden? Let er dan op dat je een ticket voor dezelfde starttijd koopt. 

Zolang de voorraad strekt is het mogelijk om een regulier ticket te kopen. Voor de Early Bird tickets geldt een beperkte voorraad.

Nadat je alle gegevens correct hebt ingevuld en je ticket hebt betaald, ontvang je je e-ticket in je e-mail inbox.

Ja, dat kan! Bij de gekozen run is het mogelijk om extra tickets aan je bestelling toe te voegen tot een maximum van 50 tickets (indien voldoende tickets beschikbaar).

Helaas, het is niet mogelijk om de afstand te wijzigen. Je kunt ervoor kiezen om je ticket over te dragen aan een ander.

Helaas is het niet mogelijk om een deelname te annuleren en daarmee het inschrijfgeld terug te krijgen als je staat ingeschreven. Dit is in lijn met de Algemene Voorwaarden, waarmee je akkoord bent gegaan bij jouw inschrijving.

Aan de SomerRun – Family Edition mogen deelnemers meedoen vanaf een leeftijd van 6 jaar (zwemdiploma verplicht). Voor de SomerRun – Family Edition is dit samen met een ouder/verzorger t/m 8 jaar. Voor de SomerRun geldt een minimumleeftijd van 16 jaar.

Als je een vraag hebt en je het antwoord niet kunt vinden in de FAQ, dan kun je deze stellen via info@somerrun.nl. We doen ons best om je binnen 3 werkdagen te helpen.

Dat vinden we natuurlijk heel vervelend. Helaas kun je je ticket niet teruggeven o.b.v. onze algemene voorwaarden. Wat wel mogelijk is, is dat je je ticket doorverkoopt aan een ander.

Parcours & Obstakels

Het parcours is opgebouwd uit twee afstanden. De SomerRun is 8 kilometer en de SomerRun – Family Edition is 4 kilometer.

Nee, SomerRun draait om vitaliteit, teamwork, saamhorigheid en vooral plezier. Samen ben je sterker dan alleen, dus maak gebruik van elkaars krachten.

De obstakels bestaan altijd uit een combinatie van hindernissen die je conditie testen, je kracht en je allround fitheid. Om de obstakels zo verrassend mogelijk te maken, houden we de obstakels nog even geheim.

Ja, het is van belang dat je minimaal in bezit bent van zwemdiploma A.

Dat mag. Jij bent baas over jouw parcours. 

Faciliteiten

Het is mogelijk om vanaf 8:30 het terrein te betreden.

Het adres waar de SomerRun plaatsvindt is Kraaiendijk 2A, 5712 PS in Someren-Heide.

Ja, er zijn kleedkamers voor dames en heren.

Ja, er zijn douches op het terrein.

Je kunt je bagage achterlaten in onze bagagetent op het terrein. Let op: dit is op eigen risico!

Ja, je kunt pinnen op het evenemententerrein.

Ja, er zijn voldoende parkeermogelijkheden. Neem daarbij de instructies van de verkeersregelaars in acht. Kom je uit de buurt, kom dan liever op de fiets.

Ja, zeker! Ook als je niet deelneemt aan de SomerRun ben je van harte welkom en geldt er geen entree. Geniet van de omgeving en moedig de deelnemers aan. 

Langs het parcours kom je één drinkpost tegen. Ben je na afloop dorstig of heb je honger gekregen? Of kom je iemand aanmoedigen? Op het terrein van de SomerRun zijn voldoende eet- en drinkgelegenheden rondom de start/finish. 

Foto's & Video's

Bij de SomerRun is het toegestaan om foto’s en video’s te maken. Wanneer je foto’s of video’s voor andere (commerciële) doeleinden dan privé wilt gebruiken, kun je toestemming vragen bij de organisatie. Indien je zelf veel mooie foto’s en video’s van goede kwaliteit hebt gemaakt, kun je altijd contact opnemen met de organisatie, zodat deze op onze website geplaatst kunnen worden.

Veiligheid

Ben je zwanger? Van harte gefeliciteerd! Ons advies is om niet deel te nemen aan de SomerRun, maar je kunt altijd komen kijken natuurlijk.

Er geldt een negatief deelnameadvies voor personen met een afweerstoornis en voor deelnemers die op de dag van het evenement ziekteverschijnselen (zoals diarree of koorts) vertonen.

Uiteraard! Er is een vaste EHBO-post in het start-/finishgebied om direct medische hulp te kunnen verlenen indien nodig. Daarnaast lopen er ook EHBO-hulpverleners over het terrein.

Als de weersomstandigheden daarom vragen, worden er aanpassingen aan het parcours verricht. Bij extreme weersomstandigheden is het mogelijk dat het evenement gepauzeerd of zelfs afgelast wordt. Bij dergelijke ontwikkelingen word je per e-mail en via social media geïnformeerd.

Er wordt voorafgaand aan het evenement een risicoanalyse gemaakt. Daarbij wordt tijdens de runs veiligheid continu actief bewaakt door een team van veiligheidscoördinators. Ook laten wij ons informeren door diverse instanties voor o.a. de waterkwaliteit op het parcours. Desondanks brengt water altijd risico’s met zich mee. Al onze obstakels worden gekeurd door OCR International.

Het kan zomaar gebeuren dat je het koud krijgt tijdens run. Als je merkt dat je lijf niet meer opwarmt na een stuk hardlopen en je het zo koud hebt dat je heel erg rilt, meld je dan bij één van de opzichters of de EHBO zodat zij je kunnen helpen. Voorkom dat je water binnenkrijgt. Gebeurt dit toch en krijg je na de run klachten, ga dan  langs de huisarts. Let op het parcours ook op je mededeelnemers en waarschuw de organisatie als je ziet dat je mededeelnemer hulp nodig heeft.

Vrijwilligers

Mensen die op deze vraag klikken, vinden we op voorhand al fantastisch! Meld je aan als vrijwilliger door een mailtje te sturen naar vrijwilligers@somerrun.nl. 

De minimumleeftijd voor vrijwilligers is 16 jaar. 

We hebben vrijwilligers nodig voor verschillende taken. Denk aan:

– Het opbouwen en afbreken van het parcours (vóór en ná het evenement)

– Opzichters grote obstakels

– Opzichters die rondlopen/technische staf

– Tickets scannen entree

– Bandjes uitdelen

– Muntenkassa

– Achter de bar

– Drinkpost

– Vrijwilligers voorzien van eten en drinken

 

Alle taken doe je in een duo of meer. Wil je graag samen met iemand helpen? Geef dit dan door tijdens het opgeven, dan zorgen wij dat jullie dezelfde taak krijgen. Wel zo gezellig! Benieuwd naar de tijden? Klik hier.

Wij waarderen onze vrijwilligers enorm! Daarom wordt je op de dag zelf voorzien van gratis eten en drinken én mag je gratis deelnemen aan de laatste run.

Klik hier voor alle tijden en shifts. Het is mogelijk om meerdere shifts (op een dag) te draaien, graag zelfs!

WordPress Cookie Plug-in door Real Cookie Banner